torsdag 8 november 2007

Bokfemman v 45

Malins bokfemma handlar den här veckan om vilka litterära personer man skulle vilja bjuda in för en middagsbjudning. Here we go! (Håll i bakhuvudet att jag hatar att träffa och lära känna nya människor).

* Bridget Jones (Bridget Jones dagbok av Helen Fielding) - För att stämningen ska bli avslappnad och för att hon kan göra bort sig istället för att jag ska göra det.

* Mikael Blomkvist (Män som hatar kvinnor m.fl. av Stieg Larsson) - En lättpratad och charmant herre är precis vad den här middagen behöver. Dessutom uppskattar jag intelligens och intressanta samtalsämnen.

* Mma Ramotswe (Damernas detektivklubb m.fl. av Alexander McCall Smith) - En mysigare, tjockare, gladare tant verkar omöjligt att få tag i. Mma Ramotswe kan säkert prata om det mesta och berätta för oss andra hur livet ser ut i Botswana. Och så fixar hon säkert roiboos-te efter maten.

* Mattis (Ronja Rövardotter av Astrid Lindgren) - Vi måste ju ha med lite temperament. Han skulle kanske känna sig lite malplacerad.. Men lite rövarvisor till maten har aldrig skadat.

* Alfred (Emil i Lönneberga också av Astrid) - Äh, det blir en Astrid-figur till. Alfred är glad och tar dagen som den kommer. Det uppskattar jag.

Så blev den.

Inga kommentarer: